Σπύρος Σιαμπλής

Έστειλε μηνύματα ο… πολύ σκληρός για να χάσει Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός πέρασε από τους Ζωσιμάδες… δια πυρός και σιδήρου, πετυχαίνοντας ωστόσο κάτι παραπάνω από «μια νίκη», όπως θα δείξει και η συνέχεια! Γράφει ο Σπύρος Σιαμπλής.

Το είχαμε καταγράψει και στην προηγούμενη επικοινωνία μας, χωρίς -προφανώς- να κάνουμε και καμία φοβερή ανακάλυψη: το παιχνίδι του Παναθηναϊκού στα Γιάννενα αναμενόταν από πολύ έως πάρα πολύ δύσκολο!

Ουδείς, φυσικά, θα μπορούσε να προβλέψει αυτή την… in extremis επικράτηση της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, βγαλμένη μέσα από ταινία επιστημονικής φαντασίας θα έλεγε κανείς, με βάση όλα όσα προηγήθηκαν αλλά και συνέβησαν στην διάρκεια του ματς με τον ΠΑΣ…

Δημοσιογραφικές υπερβολές; Μάλιστα. Αναγκαστική αλλαγή, πριν τη σέντρα. Δύο, επιπλέον, στο πρώτο ημίχρονο... Μια ακόμα στην επανάληψη! Αυτά, σε επίπεδο τραυματισμών μόνο.

Γιατί, μέσα στην ίδια την αναμέτρηση βγήκαν κι άλλα «θέματα». Όπως για παράδειγμα η αδυναμία επίτευξης ενός γρήγορου γκολ, που συνήθως «ξεκλειδώνει» τέτοια παιχνίδια. Ή το δυναμικό παιχνίδι των γηπεδούχων που έβγαλε από τα νερά τους τους «πράσινους» και χρειάστηκαν ένα γκολ-ποίημα, σε δημιουργία και εκτέλεση για να πάρουν ένα σπουδαίο -και συνάμα απαραίτητο σε επίπεδο πρωταθλητισμού- «διπλό»!



Μια νίκη η οποία πέραν των τριών βαθμών, του τρόπου αλλά και της δυσκολίας με τα οποία ήρθε, στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα, σε όποιον επέμενε και δεν τα είχε «διαβάσει», από πέρυσι αλλά κυρίως φέτος το καλοκαίρι μέσω της ευρωπαϊκής προκριματικής διαδικασίας.

Αυτός ο Παναθηναϊκός, ο Παναθηναϊκός του Γιοβάνοβιτς είναι… πολύ σκληρός για να πεθάνει. Έχει «μέταλλο» από παλιές, πρωταθληματικές, εκδόσεις. Διαθέτει νοοτροπία και λογική εφάμιλλη του μεγέθους του και θα χρειαστούν πολλά περισσότερα εμπόδια απ’ όσα συνάντησε στην πρωτεύουσα της Ηπείρου για να καμφθεί. Ακόμα και στην όχι καλύτερη του ημέρα, όπως χθες εν προκειμένω…

Ένας επιπλέον λόγος που το «τριφύλλι» δεν παρουσίασε την εικόνα που θα περίμενε κανείς, έχει να κάνει και με το εκτεταμένο rotation το οποίο έκανε ξανά ο προπονητής του. Επτά αλλαγές, αναγκαστικές ή μη, δεν τις λες και... λίγες σε καμία των περιπτώσεων, όντως. Μήπως, όμως, η διεύρυνση του ρόστερ και η έλευση ποιοτικών παικτών έδωσαν στον Γιοβάνοβιτς να το πράξει και -εκ του αποτελέσματος, έστω- χωρίς βαθμολογικό κόστος;

Και αν με τη Μπράγκα «μίλησε» η πίκρα του αποκλεισμού, για το χθεσινό παιχνίδι και τα εκ νέου -σαφώς μικρότερα σε ένταση και πυκνότητα, αλλά σε κάθε περίπτωση, δυστυχώς, υπαρκτά- επικριτικά, υποτιμητικά και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς σχόλια για τον Σέρβο κόουτς, μάλλον… πάνε πολύ.

Στην Ελλάδα ζούμε, όλοι «ξέρουμε καλύτερα», αλλά αν μη τι άλλο, οι περισσότεροι εξ όσων τον κατακρίνουν, ταυτόχρονα… πανηγυρίζουν για την πληθώρα επιλογών που διαθέτει η αγαπημένη τους ομάδα. Σε επίπεδο βασικών, αλλά και στον πάγκο της, πλέον, όπως δείχνει και η εικόνα προηγούμενων αγώνων.

Παναθηναϊκός: Το σχόλιο του Σιαμπλή για τον ΠΑΣ

Αυτές θέλησε να εκμεταλλευτεί και ο Γιοβάνοβιτς που προφανώς ούτε αλάνθαστος υπήρξε ποτέ, ούτε και δεν θα δεχτεί κριτική για αποφάσεις επειδή -με την βοήθεια και της διοίκησης- έχει καταφέρει να ξαναδώσει στον Παναθηναϊκό την ταυτότητά του!

Να ξέρουμε, όμως, πότε κάνουμε την κριτική και με τι κριτήριο. Γιατί, όπως λένε και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του, ένα ακόμα προτέρημά του είναι πως είναι δίκαιος. Δίνοντας, λοιπόν, χρόνο συμμετοχής σε όσους περισσότερους μπορεί, τώρα που είναι ακόμα νωρίς και οι συνθήκες το επιτρέπουν, αφενός κρατάει άπαντες σε… εγρήγορση και ταυτόχρονα προσπαθεί να τους αξιοποιήσει. Αφετέρου, επαληθεύει ότι το ρόστερ της ομάδας του έχει ανέβει επίπεδο, συνδυάζοντας το παραπάνω και με νίκη. Όχι κι άσχημα, τελικά…

Όλα αυτά τα βλέπουν και τα (ανα)γνωρίζουν τόσο εντός του «Γεώργιος Καλαφάτης» όσο και έξω από αυτό. Βλέπουν άπαντες και την «δικαιοσύνη» του προπονητή και την δυναμική των ποδοσφαιριστών που έχουν έρθει και, άλλος λιγότερο, άλλος πιο πολύ έχουν προλάβει να δώσουν κάτι.

Προφανώς, βρισκόμαστε ακόμα μόλις στην 2η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Αναμφίβολα, θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να βρει τρόπο οι κακές του βραδιές, ακόμα και νικηφόρες, να είναι λιγότερες από τις καλές. Ειδικότερα σε εγχώριο επίπεδο, αυτό είναι απαραίτητο για την κατάκτηση τίτλων!

Με το «τρίποντο» κόντρα στον ΠΑΣ, οι «πράσινοι» πηγαίνουν τώρα στην πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος έχοντας το απόλυτο, καλή ψυχολογία και χρόνο για να δουλέψουν όλοι οι… παραμένοντες ακόμα περισσότερο, προκειμένου να βρουν συνοχή και αυτοματισμούς οι οποίοι θα αποδειχτούν καθοριστικοί για το μέλλον.

Βέβαια, στον Παναθηναϊκό… παραδοσιακά, δεν μπορεί να πηγαίνουν όλα καλά. Δεν έχει συμβεί, σχεδόν, ποτέ… Ο τραυματισμός του «καυτού» Γιώργου Βαγιαννίδη συνιστά μια ακόμα επιβεβαίωση και δη στην χειρότερη δυνατή στιγμή! Τόσο για το ίδιο το παιδί, όσο και την ομάδα του.

Το ζητούμενο για τις επόμενες 10 ημέρες είναι, πέραν της δουλειάς στις προπονήσεις, να επιστρέψουν τόσο οι Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα και Φίλιπ Τζούριτσιτς όσο και οι διεθνείς παίκτες απόλυτα υγιείς, για τον ιδιαίτερα απαιτητικό μήνα που ακολουθεί, μέχρι την επόμενη διακοπή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x